Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Scholen sluiten vanaf 16 december 2020

15 december 2020
12 januari 2021

Het kabinet besloot gisterenavond tot een verregaande lockdown, vanaf woensdag moeten daarom ook alle scholen de deuren sluiten. Het is buitengewoon spijtig dat halverwege dit schooljaar, en op een zo laat moment, is besloten om de scholen opnieuw te sluiten. De adviezen van deskundigen wezen niet in deze richting en minister Arie Slob (onderwijs) benadrukt dat het niet is ingegeven doordat het nu op de basisscholen niet goed zou gaan. Het kabinet redeneert echter dat de laatste dagen het aantal coronabesmettingen in ons land meer en meer, in zorgwekkend tempo, zijn opgelopen. Stevige maatregelen zijn nu nodig om de verspreiding van het virus terug te dringen.

 

Dit betekent dat de kinderen vandaag (dinsdag 15 december) de laatste schooldag hebben. Vanaf woensdag 16 december tot maandag 8 februari zijn de scholen gesloten. De komende dagen bereiden wij ons voor op het afstandsonderwijs. Wij starten hiermee op 4 januari 2021. De school informeert de ouders/verzorgers hier nader over. 

Tot en met vrijdag 18 december en vanaf maandag 4 januari zal er noodopvang voor kinderen met ouders in vitale beroepen geregeld worden. Laat het de school zo snel mogelijk weten wanneer u hier gebruik van moet maken. Hoe de opvang geregeld wordt verschilt per school en per gemeente. De school kan u hier meer informatie over geven.

 

De schoolsluiting duurt in principe tot maandag 8 februari 2021. Het kabinet beslist op 3 februari, afhankelijk van de stand van de besmettingen, of scholen op 8 februari weer open mogen. Zodra hierover meer bekend is, informeren wij de ouders/verzorgers. 

 

Wij hadden ons er enorm op verheugd Kerstmis met de kinderen op school te vieren en vinden het ontzettend jammer dat er zo abrupt een einde komt aan deze plannen. Ondanks alles hopen we dat u met uw kinderen een fijne vakantie heeft. Wij wensen u en uw dierbaren warme liefdevolle feestdagen. Maar bovenal wensen wij u veel gezondheid toe in het nieuwe jaar en hopen wij van harte dat wij de kinderen en hun ouders/verzorgers op enig moment weer in de school mogen ontvangen.