Workshops ter verhoging van DUURZAME INZETBAARHEID en MENTALE VEERKRACHT personeel

Logo SkilsESF 

 

SKOBA gaat met behulp van de inzet van extra fondsen vanuit de Europese Unie (ESF subsidie) haar medewerkers ondersteunen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Dit wordt gedaan door het aanbieden van kennismakingsworkshops op de gebieden van Mentale Veerkracht, Mindfulness, Rolflexibiliteit en Oplossingsgerichte technieken. Deze workshops zijn ingepland voorafgaand aan de zomervakantie. De workshops worden ingezet als een soort proeverij. Proef je iets waar je meer van wilt, dan kan dit. Alle deelnemers aan de kennismakingsworkshops krijgen de mogelijkheid om na de zomer deel te nemen aan verdiepingsworkshops op de diverse deelgebieden, passend bij hun eigen affiniteit en leerwens.

Wat mag je verwachten in deze workshops? Skils heeft speciaal voor Skoba deze workshops ontwikkeld. Vragen die aan de orde zullen komen zijn:
Werkt het verrassend om eens in de schoenen van je veeleisende baas, die irritante collega of die kritische ouder te gaan staan? Hoe doe ik dat dan en welke ruimte levert mij dat op? Hoe speel ik met tijdsperspectief? Want hoe scherper ik mijn toekomstige doel voor ogen heb, hoe groter de kans dat mijn brein zich in het heden al zo gaat gedragen. Hoe maak ik de eerste stap in het ontwikkelen van de bewuste respons in plaats van handelen op de automatische piloot. En hoe biedt dit mij meer keuzevrijheid? Mijn perfectionisme is mijn kracht, maar ik ben daardoor wel heel kritisch en veeleisend naar mijzelf. Hoe kan ik door “omdenken” mijzelf minder druk opleggen?
Alle deelnemers wordt gevraagd zowel voor het starten van de workshops, als na afloop een Mentale Veerkracht lijst in te vullen. Zo kan een ieder persoonlijk meten wat de workshops hem of haar hebben opgeleverd.
Tevens kan organisatie breed worden gemeten wat de investering de organisatie heeft gebracht.

 

Gerealiseerd door: BureauPartners B.V.

© SKOBA 2013